Каталог Скачать ГДЗ по математике ГДЗ по геометрии
Скачать ГДЗ готовые домашние
Кращі підприємства
Кращі технології
Кращі спеціалісти

Cемінар "Підвищення ресурсоефективності малих та середніх підприємств Полтавщини"

17.10.05-Seminar-Poltava-15 жовтня 2017 року у м. Полтава відбувся семінар «Підвищення ресурсоефективності малих та середніх підприємств Полтавщини». Захід проведено в рамках демонстраційного компоненту «Ресурсоефективне та чисте виробництво» програми «Екологізація економіки в країнах Східного партнерства ЄС» (EaP GREEN) за підтримки Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА та Полтавського університету економіки і торгівлі. Метою заходу було розглянути переваги від впровадження ресурсоефективного та чистого виробництва, обговорити можливість використання Клубів РЕЧВ як інструменту підвищення ресурсоефективності підприємств, виявити та залучити потенційних учасників та підтримати створення Клубу РЕЧВ у Полтавській області

У заході взяли участь представники підприємств, неурядових організацій, органів державної влади та експертного середовища, які цікавляться можливостями удосконалення виробництва в напрямку ефективного використання ресурсів (енергії, матеріалів і води).

17.10.05 Seminar Poltava-4-minВітальним словом семінар відкрили начальник управління підприємництва, торгівлі та регуляторної політики Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Михайло Бугрій, проректор з наукової роботи Полтавського університету економіки і торгівлі Сергій Гаркуша та заступник національного координатора демонстраційного проекту «РЕЧВ» програми EaP GREEN Андрій Ворфоломеєв.

Заступник директора Департаменту стратегічного розвитку Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Тамара Буренко висвітлила тему енергоефективності у промисловості, ознайомивши учасників з новим механізмом стимулювання промислових підприємств до енергоефективності та впливом запровадження вуглецевого податку на зміну вартості енергетичних продуктів.

17.10.05 Seminar Poltava-5-minДиректор Центру РЕЧВ Ігор Шилович доповів про досвід Центру ресурсоефективного та чистого виробництва у підвищенні конкурентоспроможності підприємств. Учасники були ознайомлені зі станом впровадження проектів ресурсоефективного та чистого виробництва в Україні, а також з умовами співпраці Центру РЕЧВ з компаніями.

Андрій Ворфоломеєв поділився досвідом впровадження ресурсоефективних заходів на підприємствах України у рамках демонстраційного проекту ЮНІДО. Він розповів, що реалізовані на підприємствах-учасниках проекту заходи дозволили скоротити споживання енергії на 8 000 МВт*год на рік, води – на 17 000 м3, матеріалів – на 40 000 тон та знизити викиди на 4 000 т СО2-екв. Їх сумарний економічний ефект склав близько півмільйона євро. При чому було підкреслено важливість роботи Клубів РЕЧВ для ширшого ознайомлення персоналу підприємств із практиками РЕЧВ і особливостями його впровадження.

Куратор Клубів РЕЧВ в Україні Іван Омельчук представив огляд діяльності Клубів РЕЧВ. Учасники були ознайомлені з принципами роботи Клубів РЕЧВ та дізнались про результати впровадження заходів з підвищення ресурсо-та енергоефективності на підприємствах учасниках клубів у Чернігівський та Харківський областях.

Керівник ГО «Східно-Європейська академія наук» Олексій Северин ознайомив учасників з перспективами створення Клубу РЕЧВ у Полтавському регіоні. Він наголосив на актуальності впровадження ресурсоефективних та чистих технологій у промисловості та запропонував представникам підприємств взяти участь у створенні Клубу РЕЧВ у Полтавської області.

Наприкінці заходу, під час загального обговорення, були деталізовано розглянуті теми та підкреслено, що створення Клубу РЕЧВ є актуальним напрямком розвитку малого та середнього бізнесу Полтавського регіону та потребує подальшого розвитку с залученням місцевої влади, громадських організацій та Центру РЕЧВ.

Програма заходу

EaP-partners-logo-f-8-2017a


Extension Joomla
Email:
Тема:
Текст:
Антиспам: Як називається "Червона планета"?
Форма обратной связи