Каталог Скачать ГДЗ по математике ГДЗ по геометрии
Скачать ГДЗ готовые домашние
Кращі підприємства
Кращі технології
Кращі спеціалісти

Виробляти більше, споживаючи менше: досвід проекту ЮНІДО в Київському регіоні

IMG 123214 грудня 2017 р. у Києві відбулася конференція «Ресурсоефективність підприємств Київського регіону». Захід організовано Центром ресурсоефективного та чистого виробництва (Центр РЕЧВ).

Конференція спрямована на поширення досвіду впровадження підходів ресурсоефективного та більш чистого виробництва (РЕЧВ) на промислових підприємствах, презентацію кращих досягнень проекту міжнародної технічної допомоги ЮНІДО в Київській області, обговорення напрямів подальшого розвитку проекту з урахуванням нагальних потреб місцевих підприємств і компаній.

Відкриваючи конференцію, заступник керівника департаменту міжнародного співробітництва КПІ ім. Ігоря Сікорського Сергій Шукаєв відзначив: «Проект ЮНІДО з ресурсоефективного та більш чистого виробництва став дуже знаковим для нашого університету. Сьогодні Центр РЕЧВ є важливим учасником інноваційної екосистеми, яку наразі розбудовано в КПІ імені Ігоря Сікорського».

У своєму вітальному слові заступник голови Швейцарського бюро співробітництва Ніколя Гігас зазначив, що Проектом було досягнуто дуже вагомих результатів. «І ми очікуємо успішного продовження співпраці. Робота Центру РЕЧВ є дуже важливою в першу чергу для України. Оскільки ціль української промисловості – споживати менше енергії і водночас бути більш конкурентоспроможною. Але також ця робота має значення для всього світу, оскільки зараз ми стикаємось із величезними викликами, такими, як глобальне потепління», - додав Ніколя Гігас. До учасників конференції з привітанням звернувся директор департаменту УСПП Сергій Худобін. Він підкреслив, що «керівництво Українського союзу промисловців і підприємців готово до всебічної підтримки діяльності Центру у шести областях України, де він зараз працює, і в інших регіонах, де, як ми сподіваємось, він незабаром розпочне роботу». 

«Я би хотів подякувати Центру РЕЧВ, який є одним з найактивніших членів Зеленої платформи. Ми дуже плідно співпрацюємо з Центром задля виконання загальної мети. Ми проводимо дуже багато спільних заходів і ми дуже раді такому співробітництву, бо воно продуктивне», - зазначив регіональний координатор Програми сприяння зеленій модернізації української економіки GIZ Україна Віктор Борисюк.

Також у конференції взяли участь представники підприємств міста та області, профільних департаментів районних адміністрацій м. Києва, державних установ та громадських організацій, для яких є актуальними питання енергозбереження, ресурсоефективності та захисту довкілля.

2017-12-14 RECP-12

На конференції були представлені реалізовані цього року в Київському регіоні проекти з впровадження ресурсоефективного та більш чистого виробництва, зокрема:

  • конструювання плавильної печі з використанням сучасних теплоізоляційних матеріалів, її виготовлення та запуск в експлуатацію на ливарному виробництві;
  • енергоаудит плавильного обладнання з подальшою розробкою та впровадженням рекомендацій щодо його модернізації;
  • енергоаудит адміністративної будівлі з розробкою опцій з термомодернізації.

Очікуваний ефект економії від впровадження запропонованих рішень становить:

  • Зменшення обсягів споживання електроенергії – на 2306,30 МВт*год/рік;
  • Зниження витрат теплоти – на 14 722,23 МВт*год/рік;
  • Економія сировини – 4132,50 т/р;
  • Скорочення витрат води - 1283 352,00 м³/рік;
  • Скорочення викидів СО2 – 3668,80 т/р. 

Конференцію було завершено церемонією нагородження компанії «Дісла» та Вишневського ливарно-ковальского заводу за кращі досягнення в імплементації підходів ресурсоефективного та більш чистого виробництва у Києві та області.IMG 1480

IMG 1252IMG 1319


Extension Joomla
Email:
Тема:
Текст:
Антиспам: Як називається "Червона планета"?
Форма обратной связи