Каталог Скачать ГДЗ по математике ГДЗ по геометрии
Скачать ГДЗ готовые домашние
Кращі підприємства
Кращі технології
Кращі спеціалісти

Вихід на ринки Західної Європи лежить через екологізацію української промисловості

киев финал 3До такого висновку дійшли учасники національної конференції «Впровадження ресурсоефективного та чистого виробництва в Україні», яка відбулася 14 грудня 2016 року в Києві. Конференцію проведено в рамках проекту Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО). «Наша рекомендація органам влади – вже зараз говорити про ефективність ресурсів, винагороджувати успішний бізнес, показувати приклади і підтримувати чемпіонів, і вести інші підприємства за цими чемпіонами, і розумно використовувати фіскальні і цінові інструменти, щоб можливості екологізації промисловості зростали», - заявила міжнародний координатор демонстраційного проекту програми «Екологізація економіки в країнах Східного партнерства Європейського Союзу» (EaP GREEN) Тетяна Чернявська .

Конференцію проведено Центром ресурсоефективного та чистого виробництва в рамках міжнародного проекту «Сприяння адаптації та впровадженню ресурсоефективного та більш чистого виробництва шляхом створення і роботи Центру більш чистого виробництва в Україні» і демонстраційного проекту «Ресурсоефективне та чисте виробництво» програми EaP GREEN.

Починаючи з 2013 року участь у проектах РЕЧВ взяли понад 100 підприємств України. Розроблені Центром технічні рішення та інновації дозволять цим підприємствам зекономити понад 20 000 тон сировини і матеріалів, 600 000 м3 води, 127 000 мВт*год енергії. Скорочення викидів парникових газів становить майже 30 000 т СО2. Найбільш вагомими є результати впровадження практик РЕЧВ на підприємствах металургійної, будівельної, металообробної, хімічної, харчової, агропромислової галузей.

Ресурсоефективне та чисте виробництво (РЕЧВ) – це екологічна стратегія,  спрямована на попередження негативного впливу на довкілля, підвищення ефективності промислового виробництва і зниження ризиків для людини.

Основні завдання конференції «Впровадження ресурсоефективного та чистого виробництва в Україні»:

- поширення результатів впровадження РЕЧВ в Україні;

- підвищення обізнаності та усвідомлення можливостей і переваг РЕЧВ на національному та регіональному рівнях серед підприємств, урядових організацій та громадськості;

- залучення донорської підтримки і технічної допомоги до вирішення питань довкілля та розвитку зеленої промисловості з метою подальшої реалізації програм РЕЧВ в Україні.

«Україна розвиває свою економіку і шукає нові можливості експорту до Західної Європи, Європейського Союзу. І дуже важливо для України – увійти на цей ринок. Завдяки тому факту, що Україна буде здатна виробляти промислову продукцію з меншим використанням енергії, це посприяє розвитку експорту української промислової продукції до країн Західної Європи», - заявив заступник директора Швейцарського бюро співробітництва Ніколя Гігас. Уряд Швейцарської Конфедерації є одним з ключових донорів проекту в Україні.

Учасниками конференції «Впровадження ресурсоефективного та чистого виробництва в Україні» також стали представники Мінекономрозвитку, Мінекології, органів місцевого самоврядування, неурядових організацій, фінансових інституцій, бізнес-асоціацій і промислових підприємств.

киев финал 4Киев финал


Extension Joomla
Email:
Тема:
Текст:
Антиспам: Як називається "Червона планета"?
Форма обратной связи