Каталог Скачать ГДЗ по математике ГДЗ по геометрии
Скачать ГДЗ готовые домашние
Кращі підприємства
Кращі технології
Кращі спеціалісти

Як залучити кошти для фінансування проектів з ресурсо- та енергозбереження дізналися підприємці Харківщини

111 жовтня 2016 року в Харкові відбувся відкритий семінар Клубу ресурсоефективного та чистого виробництва (РЕЧВ) на тему «Залучення фінансування ресурсоефективних заходів для малих та середніх підприємств Харківського регіону». Захід проведено у рамках демонстраційного компоненту «Ресурсоефективне і чисте виробництво» програми «Екологізація економіки країн Східного партнерства ЄС» (EaPGREEN) за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Центру ресурсоефективного та чистого виробництва.

В семінарі взяли участь представники малих та середніх підприємств, неурядових організацій, органів державної влади та експертного середовища Харківської області, які цікавляться можливостями залучення інвестицій для модернізації виробництва в напрямку ефективного споживання ресурсів та енергоощадності.

Учасники семінару мали змогу ознайомитися з існуючими міжнародними та національними механізмами фінансування малих та середній підприємств, отримати відомості про проекти міжнародної інвестиційної та технічної допомоги (IFC, NEFCO, ЄБРР, GGF, Українсько-Німецький фонд тощо). Були надані посилання на посібники з відповідної тематики та інструмент COMFAR від Організації Об'єднаних Націй з промислового розвитку.

На семінарі також були представлені цільові програми кредитування енергозберігаючих та модернізаційних заходів від українських банків: Укргазбанку, Укрсоцбанку, Укрексімбанку.

Ще одним механізмом залучення коштів для реалізації ресурсоефективних заходів на малих та середніх підприємствах є краудфандинг/ краудфінансинг, про що йшлося під час виступу представників відомої краудфандингової платформи «Спільнокошт».

Для учасників семінару важливим стало спілкування зі спікерами в режимі питань-відповідей, що, з одного боку, дозволило глибше ознайомитися з матеріалом, а з іншого висвітлило актуальність для підприємців такої опції, як постійно діючі консультації з питань цільового залучення коштів під ресурсо- та енергоефективні проекти та напрямів впровадження вигідних інвестиційних рішень.

11 oct-111 oct-2


EaP-partners-logo-f-7-2017a

Демонстраційний компонент «Ресурсоефективне та чисте виробництво» програми «Екологізація економіки в країнах Східного партнерства Європейського Союзу», яка фінансується Європейським Союзом.


Extension Joomla
Email:
Тема:
Текст:
Антиспам: Як називається "Червона планета"?
Форма обратной связи