Каталог Скачать ГДЗ по математике ГДЗ по геометрии
Скачать ГДЗ готовые домашние
Кращі підприємства
Кращі технології
Кращі спеціалісти

Форум «Ресурсоефективне та чисте виробництво (РЕЧВ): ефективне використання матеріалів»

Forum 6-214 червня 2016 року відбувся форум «Ресурсоефективне та чисте виробництво (РЕЧВ): ефективне використання матеріалів», який ставзаключним у серії із шести тематичних форумів, присвячених актуальними темам сталого споживання та виробництва. Цього разу команда проекту EaP GREEN вирушила до міста Львова, щоб поділитися досвідом попередніх п’яти форумів, почути доповіді та подискутувати з однодумцями та колегами із західного регіону. Захід відбувся за підтримки Львівської торгово-промислової палати та зібрав разомблизько 40 осіб.Серед гостей були представники Львівської обласної державної адміністрації, Львівської міської ради, Львівської торгово-промислової палати, Національного університету "Львівська політехніка", Інституту геології та геохімії горючих копалин НАН України, Львівського національного аграрного університету, Національного лісотехнічного університету України, підприємств різних галузей, громадських організацій та спілок Львівщини.

Традиційно на форумі було представлено концепцію міжнародної програми EaP GREEN, принципи «Ресурсоефективного та чистого виробництва» та результати їх впровадження в Україні. Про це у своєму вітальному слові розповіла Марія Цибка, координатор демонстраційного проекту EaP GREEN в Україні, яка також висловила вдячність приймаючій стороні за допомогу у організації форуму. Віце-президент Львывської ТПП Володимир Коруд та менеджер екологічних проектів Людмила Горбачова, привітали гостей від імені Львівської торгово-промислової палати та відмітили важливість обговорення актуальних проблем та обміну досвідом щодо раціонального поводження з матеріалами (сировиною) на малих на середніх підприємствах (МСП) України.

В основній частині форуму до уваги присутніх було представлено наступні доповіді:

  • «Регламентація шкідливих хімічних факторів у виробничому середовищі та довкіллі», Тетяна Зазуляк, Завідувач ЦНДЛ та лабораторією промислової токсикології;
  • «Проблема повторного використання продуктів переробки в Україні», Оксана Війтик, Начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу Департаменту екології та природних ресурсів, Львівська обласна державна адміністрація;
  • «Необхідність розробки і прийняття законопроектів, які б регулювали діяльність, пов'язану з вторинними ресурсами одержуваними з промислових відходів, та їх пріоритетне використання над природними ресурсами», Олександр Чубенко, Голова комісії з промислових відходів Громадської ради при Мінприроди України;
  • «Раціональне використання сировини та утилізація відходів як основний фактор зниження собівартості продукції та екологізації виробництва», Валентин Остапюк, Заступник директора, ТОВ УкрНІЦ ПОТЕНЦІАЛ-4;
  • «Енергоефективність та ресурсозбереження у паливно-енергетичному комплексі (на прикладі Львівській області)», Мирослав Подольський, К.т.н., с.н.с., Інститут геології і геохімії горючих копалин НАН України.

Надана доповідачами інформація викликала інтерес і послужила змістовним підґрунтям для активного обговорення, в ході якого всі охочі змогли висловити свої погляди на проблему ефективності використання матеріалів у промисловості. Про те, наскільки важливу та позитивну роль відіграє РЕЧВ-підхід у підвищенні ефективності даного процесу, розповіла модератор форуму Катерина Романова, яка також презентувала учасникам посібник для успішного бізнесу «Підходи та практики ресурсоефективного виробництва», виданий в рамках програми EaP GREEN як допоміжний методичний матеріал з впровадження РЕЧВ для підприємств.

Forum 6-1

По закінченню форуму гості обмінялися контактами і враженнями від заходу та зійшлися на думці, що проведення подібних подій підіймає рівень обізнаності про основні проблеми сучасності та підказує ефективні рішення для їх подолання.


EaP-partners-logo-f-7-2017a

Демонстраційний компонент «Ресурсоефективне та чисте виробництво» програми «Екологізація економіки в країнах Східного партнерства Європейського Союзу», яка фінансується Європейським Союзом.


Extension Joomla
Email:
Тема:
Текст:
Антиспам: Як називається "Червона планета"?
Форма обратной связи