Каталог Скачать ГДЗ по математике ГДЗ по геометрии
Скачать ГДЗ готовые домашние
Кращі підприємства
Кращі технології
Кращі спеціалісти

Форум «Ресурсоефективне та чисте виробництво (РЕЧВ): джерела постачання та ефективне використання води»

RECP Forum 3.2-116 лютого 2016 року на форумі «Ресурсоефективне та чисте виробництво (РЕЧВ): джерела постачання та ефективне використання води» у Залі Вченої ради КНУБА зібралися представники Київводоканалу, Державного агентства водних ресурсів України, Департаменту охорони природних ресурсів МЕПР України, Міністерства регіонального розвитку ЖКГ України, а також багато інших осіб, зацікавлених у вирішенні проблеми постачання та ефективного використання водних ресурсів.

У ході форуму була неодноразово відмічена актуальність його теми та необхідність заохочення і стимулювання споживачів до раціонального використання водних ресурсів, адже на сьогодні проблему надмірного використання води відносять до одного з критичних процесів, які впливають на екологічну сталість Землі.

Учасники обговорили новий стандарт - ISO14046 «Екологічний менеджмент. Водний слід. Вимоги та керівні принципи», що призначений для організації ефективного використання води та уникнення втрат і який може надати інструментарій підприємствам для скорочення водоспоживання. Представниками вищих навчальних закладів – Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» (НТУУ «КПІ»), Київського національного університету будівництва і архітектури (КНУБА), Українського інституту науково-технічної та економічної інформації МОНУ – були висвітлені останні тенденції у сфері практичних розробок технологій з раціонального водоспоживання та водопідготовки та наголошено, що запровадження таких технологій на працюючих підприємствах вимагає детальної економічної оцінки, оскільки даний крок перш за все має бути вигідним для ведення бізнесу. Вкрай необхідним також є додаткове законодавче стимулювання у сфері поводження з водою.

RECP Forum 3.3-1

У рамках заходу було озвучено останні статистичні дані щодо споживання води різними секторами економіки та окреслено сучасний стан водних ресурсів в Україні. Всі присутні мали змогу прийняти участь у анкетуванні та відповісти на запитання, запропоновані організаторами, а також поділитися своїми враженнями та пропозиціями, які були взяті до уваги командою демонстраційного проекту програми EaP GREEN для організації подальших заходів з популяризації та поширенню концепції ресурсоефективного та чистого виробництва в Україні.

RECP Forum 3.1-1

Форум було організовано Центром ресурсоефективного та чистого виробництва в Україні за підтримки Київського національного університету будівництва і архітектури та Інституту інноваційної освіти в рамках міжнародної програми «Екологізація економіки країн Східного партнерства Європейського союзу» (EaP GREEN) та Демонстраційного проекту Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) «Ресурсоефективне та чисте виробництво».


Програма форуму

Презентації доповідачів

Астрелін І. Можливі шляхи вирішення проблем чистої води

Бородиня О. Зміна структури промислового виробництва – найефективніший шлях до зменшення споживання води в Україні

Кваша Т. Фінансування науково-дослідних робіт інноваційного спрямування щодо експлуатації водних систем

Князькова Т. Основні проблеми водокористування на промислових підприємствах України

Кочетов Г. Сучасні тенденції повторного використання води на промислових підприємства

Лисюк О. Державне агентство водних ресурсів України

Медведь Т. Стан водопровідно-каналізаційного господарства

Романова К. Ощадне споживання та ефективне використання води - принцип РЕЧВ

Фесенко М. Высокие технологии очистки воды

Чарний Д. Використання замкнених систем водопостачання на спиртових заводах

Шилович І. Впровадження в Україні проекту Організації об'єднаних націй з промислового розвитку (ЮНІДО) з ресурсоефективного та більш чистого виробництва (РЕЧВ)


EaP-partners-logo-f-7-2017a

Демонстраційний компонент «Ресурсоефективне та чисте виробництво» програми «Екологізація економіки в країнах Східного партнерства Європейського Союзу», яка фінансується Європейським Союзом.


Extension Joomla
Email:
Тема:
Текст:
Антиспам: Як називається "Червона планета"?
Форма обратной связи